افتادگی ابرو بعد از تزریق بوتاکس؛ دلایل ایجاد و راه‌های درمان

بوتاکس تاثیر چشمگیری در کاهش خطوط و چین و چروک صورت دارد، اما در برخی افراد منجر به عوارضی می‌شود که ممکن است تا زمان از بین رفتن اثر آن باقی بمانند. یکی از این عوارض طولانی‌مدت، افتادگی ابرو بعد از بوتاکس است که تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر زیبایی چهره دارد و باعث احساس سنگینی در ابروها و گاه حتی اختلال در میدان دید می‌شود. اگرچه این عارضه به ندرت اتفاق می‌افتد، اما در صورتی که تزریق بوتاکس توسط فردی غیر متخصص انجام شود، احتمال بروز آن به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. در این مقاله به بررسی دلایل افتادگی ابرو بعد از تزریق بوتاکس می‌پردازیم و راه‌های درمان و پیشگیری از آن را معرفی می‌کنیم. 

 

دلیل افتادگی ابرو بعد از بوتاکس چیست؟

بوتاکس یک روش موثر برای از بین بردن چین و چروک و خطوط پیشانی و خط اخم است، اما در موارد نادری، تزریق بوتاکس پیشانی ممکن است باعث افتادگی ابروها شود. افتادگی ابروها نه تنها زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه اگر به زیر برجستگی استخوانی ابروها برسد، ممکن است میدان دید را نیز مختل کند. علاوه بر مشکلات زیبایی، این بیماران احساس می‌کنند که ابروهای آنها سنگین شده است. افتادگی ابرو گاهی اوقات با افتادگی و سنگینی پلک همراه است که باعث می‌شود چشم‌ها کوچک‌تر و خسته‌تر به نظر برسند.

نمایش صورت یک خانم که دچار افتادگی ابرو بعد از بوتاکس شده

 

افتادگی ابرو بعد از بوتاکس می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد:

  • پخش بوتاکس: اگر بوتاکس به طور ناخواسته به ماهیچه‌های اطراف پخش شود، می‌تواند ماهیچه‌های مسئول بالا آوردن ابرو و پلک را تحت تاثیر قرار دهد. تضعیف این عضلات باعث سنگینی و افتادگی ابروها و گاه پلک‌ها می‌شود.
  • تزریق بیش از حد بوتاکس: برای کاهش خطوط افقی و چین و چروک‌های پیشانی، بوتاکس به عضله پیشانی یا فرونتالیس تزریق می‌شود. با این حال، این ماهیچه باید تا حدی امکان حرکت داشته باشد تا بتواند حالت لیفت ابرو را حفظ کند. تزریق بیش از حد بوتاکس به ماهیچه فرونتالیس، کارکرد آن را مختل می‌کند و ممکن است منجر به افتادگی ابرو شود.  
  • تکنیک تزریق نامناسب: اگر نقاط تزریق روی عضله فرونتالیس به درستی انتخاب نشوند، می‌تواند باعث تضعیف بیش از حد این عضله و در نتیجه، افتادگی ابروها شود. 
  • بر هم خوردن تعادل عضلانی: افتادگی ابرو بعد از بوتاکس ممکن است ناشی از عدم تزریق بوتاکس به عضله گلابلا در ناحیه بین دو ابرو و بالای بینی باشد. عضلات این ناحیه وظیفه پایین آوردن ابروها را دارند و اگر به اندازه کافی تضعیف نشوند، نسبت به عضلات بالابرنده ابروها، با قدرت بیشتری منقبض می‌شوند و ابروها را پایین می‌کشند. پزشکان باتجربه، برای حفظ تعادل عضلانی صورت و دستیابی به نتایج طبیعی، تزریق بوتاکس به این ناحیه را حتی در صورت عدم وجود خطوط قابل مشاهده فراموش نمی‌کنند.

 

درمان افتادگی ابرو بعد از بوتاکس

اثر بوتاکس روی عضلات صورت به طور میانگین 3 تا 4 ماه باقی می‌ماند. بنابراین، همیشه نیاز به درمان افتادگی ابرو بعد از بوتاکس نیست. گاهی اوقات بهترین کار این است که چند هفته صبر کنید تا بوتاکس به طور طبیعی در بدن تجزیه شده و اثر آن به تدریج از بین برود. با از بین رفتن اثر بوتاکس، ابروها به وضعیت طبیعی خود باز می‌گردند.

با این حال، بسیاری از بیماران نمی‌خواهند تا از بین رفتن اثر این ماده صبر کنند و به دنبال راهی برای درمان افتادگی ابرو بعد از بوتاکس هستند. در چنین شرایطی، راهکارهای زیر پیشنهاد می‌شود:   

  • ورزش صورت: گاهی ماساژ ملایم پیشانی و انجام حرکات ورزشی صورت می‌تواند فعالیت عضلانی در اطراف ابروها را تحریک کند و تا حدی باعث لیفت ناحیه ابرو شود. با این حال، این روش ممکن است در همه افراد موثر نباشد. 
  • قطره‌های چشمی: افتادگی ابرو می‌تواند به شل شدگی و افتادگی پلک فوقانی منجر شود و در برخی موارد حتی چشم را بپوشاند. در مواردی که افتادگی پلک وجود دارد، قطرات چشمی مانند آیوپیدین یا آپراکلونیدین می‌توانند با تحریک عضلات بالابرنده پلک، به لیفت آن کمک کنند. با این حال، این روش یک درمان دائمی نیست و تنها چند ساعت اثر دارد. به همین دلیل معمولا کاربرد روزانه دارد. 
  • تزریق بوتاکس: گاهی اوقات افتادگی ابروها به دلیل عدم تزریق کافی بوتاکس و بر هم خوردن تعادل بین عضلات بالابرنده و پایین‌برنده ابرو رخ می‌دهد. در چنین مواردی، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که با تزریق مقدار کمی بوتاکس به بخش تحتانی پیشانی، مانند چین‌های پنجه کلاغی، ماهیچه پایین‌برنده را که مسئول افتادگی ابرو است، به طور موقت فلج کند. این کار تعادل عضلات این ناحیه را دوباره برقرار می‌کند و باعث لیفت موقتی ابروها می‌شود. 
  • تزریق ژل یا فیلر: در صورتی که افتادگی ابرو بعد از بوتاکس خفیف تا متوسط باشد، تزریق فیلر یا ژل به ناحیه شقیقه یا زیر ابروها می‌تواند با پر کردن حجم از دست رفته، ابروها را لیفت کرده و حالت صورت را بهبود بخشد.
  • روش‌های لیفت ابرو: اگر بوتاکس نتواند باعث لیفت ابرو شود، ممکن است از روش‌های کم‌تهاجمی دیگری مانند لیفت ابرو با نخ، لیزر یا آر اف (RF) برای بالا آوردن ابرو استفاده شود. در موارد بسیار شدید ممکن است حتی جراحی لیفت ابرو پیشنهاد شود.

 

راه‌های پیشگیری از عدم تقارن و بروز افتادگی ابرو بعد از بوتاکس

برای کاهش احتمال بروز عوارض بوتاکس مانند افتادگی ابروها، رعایت اقدامات پیشگیرانه قبل از درمان و همچنین، مراقبت‌های بعد از بوتاکس ضروری است. نکات زیر به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از این درمان به دست آورده و عوارض آن را به حداقل برسانید:

 

انتخاب پزشک مناسب

بهترین روش برای پیشگیری از افتادگی ابرو بعد از بوتاکس، انتخاب یک پزشک باتجربه و ماهر است. اگر قصد تزریق بوتاکس را دارید، حتما به کلینیک‌های معتبری مراجعه کنید که دارای یک تیم تخصصی و مجرب هستند و از بهترین مواد و تکنیک‌ها برای تزریق بوتاکس بهره می‌گیرند.

 

رعایت مراقبت‌های بعد از تزریق بوتاکس

همیشه تجربه ناکافی تزریق‌کننده باعث افتادگی ابرو بعد از تزریق بوتاکس نمی‌شود. نحوه پاسخ بدن هر یک از ما به بوتاکس متفاوت است و گاهی عدم رعایت اصول مراقبتی مانند لمس ناحیه یا خوابیدن روی صورت می‌تواند باعث پخش بوتاکس و بروز عوارضی مانند افتادگی ابرو شود. بنابراین، رعایت مراقبت‌های پس از درمان در به حداقل رساندن احتمال افتادگی ابرو بعد از بوتاکس بسیار اهمیت دارد. نکات زیر به شما کمک می‌کند تا احتمال بروز عوارض بوتاکس را کاهش دهید:

  • عدم لمس صورت: بیماران باید حداقل 4 ساعت از لمس، دستکاری یا ماساژ صورت خودداری کنند تا از پخش بوتاکس به عضلات اطراف جلوگیری شود. 
  •  پرهیز از آرایش صورت: حداقل برای 24 ساعت از آرایش کردن و استفاده از هدبند محکم خودداری کنید. 
  • قطع الکل: تا 48-24 ساعت پس از تزریق بوتاکس، الکل مصرف نکنید.
  • نخوابیدن روی صورت: تا 48 ساعت پس از تزریق روی صورت خود نخوابید تا فشاری به آن وارد نشود. 
  • پرهیز از آفتاب و گرما: از قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم خودداری کنید. همچنین تا 48 ساعت از رفتن به سونا، جکوزی یا استخر خودداری کنید. 
  • محدود کردن فعالیت‌های بدنی: تا 48 ساعت از ورزش و فعالیت‌های بدنی سنگین پرهیز کنید. 

 

کلام آخر

تزریق بوتاکس پیشانی به ندرت باعث افتادگی ابرو شود، اما در مواردی ممکن است به دلیل تزریق بیش از حد یا پخش ناخواسته بوتاکس به عضلات اطراف رخ دهد. هر چند افتادگی ابرو بعد از بوتاکس می‌تواند ناخوشایند و ناراحت‌کننده باشد، به خاطر داشته باشید که این مشکل موقتی و قابل درمان است. با انتخاب یک پزشک با تجربه و رعایت دقیق مراقبت‌های پس از تزریق بوتاکس، می‌تواند خطر بروز چنین عوارضی را تا حد زیادی کاهش داد.

 

سوالات متداول

1. آیا افتادگی ابرو بعد از بوتاکس طبیعی است؟

افتادگی ابرو یکی از عوارض جانبی بوتاکس است که به ندرت رخ می‌دهد و می‌تواند زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، این عارضه خطرناک نیست و با از بین رفتن اثر بوتاکس به حالت اولیه باز می‌گردد.

 

2. آیا افتادگی ابرو بعد از تزریق بوتاکس دائمی است؟

خیر. افتادگی ابرو بعد از بوتاکس موقتی است و با گذشت زمان به تدریج برطرف می‌شود. بوتاکس با گذشت زمان در بدن تجزیه می‌شود و با کاهش اثر آن عضلات به وضعیت طبیعی خود باز می‌گردند.

 

3. چه مدت زمان می‌برد تا افتادگی ابرو ناشی از بوتاکس، به حالت اولیه بازگردد؟

افتادگی ابرو بعد از تزریق بوتاکس نیازی به درمان ندارد و با از بین رفتن اثر بوتاکس به طور خودبخودی به حالت اولیه باز می‌گردد. معمولا افتادگی طی حدود 4 هفته بهبود می‌یابد و در برخی افراد حتی ممکن است زودتر برطرف شود.  با این حال، اگر نمی‌توانید این مدت را منتظر بمانید می‌توانید برای مداخلات درمانی دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

ارسال دیدگاه

با ارسال دیدگاه های خود ما را راهنمایی بفرمایید